Hallo ouders!

Als u kinderen heeft kent u het wel, de bezorgdheid/schrik om uw kinderen uit het oog te verliezen. Als het ooit moest voorvallen (en uw kinderen hebben reeds een KIDS-ID), is er nu een extra service die de bevoegde instanties kan toelaten om in dat geval snel relevante telefoonnummers terug te vinden.

Hallo ouders

HALLO OUDERS (www.halloouders.be) is een vernuftig systeem van oproepnummers die trapsgewijs worden gebeld. Hiermee wordt de kans om de ouders te kunnen contacteren véél groter. Wanneer de dienst geactiveerd is, volstaat één enkel telefoontje om de ouders opeenvolgend en automatisch te bereiken op 1 tot 7 nummers die zij vooraf geprogrammeerd hebben (gsm mama, gsm papa, telefoon thuis, werk, enz.). Als er nog steeds geen antwoord is, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar CHILD FOCUS, die 24 uur per dag bereikbaar is. HALLO OUDERS zorgt er dus voor dat iedereen die uw kind vindt u snel kan contacteren, of u nu thuis bent, op het werk, in de winkel of op verplaatsing.

Voor kinderen van 0 tot 12 jaar

De dienst HALLO OUDERS wordt automatisch verbonden aan alle Kids-ID (een identiteitsbewijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar). Alle ouders die dit wensen, kunnen op www.halloouders.be deze dienst gratis en in een handomdraai activeren.

Eens de dienst geactiveerd, zal elke persoon die uw kind in moeilijkheden vindt, het telefoonnummer van HALLO OUDERS (+32 (0)78 150 350) kunnen bellen dat vermeld staat op de achterzijde van het Kids-ID. Vanaf dat moment wordt het eerste nummer uit de oproeplijst gebeld. De dienst wordt automatisch gedeactiveerd als het kind de leeftijd van 12 jaar bereikt.

Bedenkingen

Wat als het kind zijn/haar KIDS-ID niet bij heeft? In dit geval kunnen bevoegde instanties op basis van naam en adres, het rijksregisternummer van het kind opzoeken en zo zelf de HALLO OUDERS service gebruiken. Er zijn nog altijd situaties waar deze service niet op voorzien is maar het is in ieder geval een extra hulpmiddel. Het is zeer snel en gemakkelijk te activeren en in geval van nood kan het heel wat frustratie vermijden.

Conclusie

Heeft uw kind een KIDS-ID? Activeer dan zeker deze service.

Meer info op www.halloouders.be

Over Filip

Filip Herman - 36 jaar - Informaticus - OCMW raadslid - Bestuurslid N-VA Sint-Niklaas - Vader van 4 prachtkinderen
Dit bericht is geplaatst in Varia en getagd , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.