Op naar echte verandering in Sint-Niklaas

Na drukke tijden, zoals de voorbije campagneweken euh… zeg maar maanden en jaren, komt er bij mij altijd een moment van reflectie tevoorschijn. Een moment waar je even alles op een rijtje wil zetten. Een moment waar je even de tijd neemt voor een evaluatie van jezelf maar ook van anderen.

Sinds mijn verkiezing als bestuurslid van N-VA Sint-Niklaas beschouw ik mijn bescheiden bijdrage aan N-VA als een doodnormaal engagement aan de Sint-Niklazenaar. Het is moeilijk uit te leggen maar nog nooit heb ik zo geloofd in echte verandering. Niet alleen het geloof in een verandering binnen het politieke landschap in Sint-Niklaas maar ook het geloof in een verandering in de manier waarop aan politiek gedaan wordt. Het lijkt misschien cliché maar toch geloof ik 100% in een eerlijke politiek. Een politiek waar de actoren eerst eens goed luisteren naar wat de mensen willen. Een politiek waar politici na het luisteren eerst eens goed nadenken om daarna de enige juiste beslissing te durven nemen. Die beslissingen moeten dan uiteindelijk uitvloeien in daden die van de eerste keer juist zijn. Geen jaarlijks “putjes vullen” maar beslissingen nemen met een realistische visie op de toekomst. Nee, ik zeg dit niet in een vlaag van zinsverbijstering of onbezonnen idealisme maar uit volle overtuiging.

De algemene interesse ten opzichte van de lokale politiek komt uit een diep dal. Toch heb ik de laatste tijd mogen ervaren dat de Sint-Niklazenaar niet alleen gelooft in verandering maar er ook echt naar snakt. De vele marktbezoeken, gesprekken na debatten en huisbezoeken hebben dit stevig in de verf gezet. En dat doet meer dan deugd! Steeds meer jonge mensen engageren zich voor hun stad maar dit is niet alleen de oorzaak van deze heropleving van de politieke dynamiek. Om de jonge garde op het juiste spoor te krijgen heb je begeleiding nodig van ervaren mensen die het dan ook nog eens willen en kunnen overbrengen. Deze mix van jong en iets ouder enthousiasme heb ik gevonden binnen de N-VA Sint-Niklaas. Een hechte en capabele ploeg van mensen die samen willen gaan voor een gezamelijk ideaal, de kracht van verandering.

Ik wil tijdens mijn moment van reflectie ook even van de gelegenheid gebruik maken om enkele mensen te bedanken. Ik weet dat het gevaarlijk is om iemand te vergeten maar ik wil me er toch aan wagen. Op de eerste plaats mijn steun en toeverlaat, Machteld, die me door dik en dun heeft gesteund tijdens deze campagne alsook de zorg over onze 4 kinderen en de vele huishoudelijke taken alleen op zich nam tijdens vele momenten van afwezigheid van mijnentwege. Ook veel dank aan mijn campagnecompagnon, Carl Hanssens. Carl, deze campagne was niet alleen hard werken maar vooral ook een leuke ervaring. Het idee om de campagne in duo te voeren bleek een schot in de roos en we vulden elkaar goed aan met elk onze eigen accenten. Ik denk dat we ons qua inzet niets kunnen verwijten. Een nieuwe webstek met doordachte inhoud, mooie folders en visitekaartjes, persoonlijke brieven, gezamelijke huis- en marktbezoeken, samen lachen tijdens het bussen, elkaar oppeppen tijdens een dipje, … het hoorde er allemaal bij maar het was tijdens ons drukke professionele- en gezinsleven niet evident. Daarnaast wil ik ook Lieven Dehandschutter, Peter Buysrogge en Annemie Charlier bedanken voor de begeleiding en campagnetips. Ook alle medekandidaten, plakkers, “bussers”, vrienden, vriendinnen, collega’s en sympathisanten zou ik graag willen bedanken voor de rechtstreekse of onrechtstreekse steun.

Politiek is een ploegsport en de ploeg van de N-VA Sint-Niklaas blinkt daar in uit. Zo, op zondag 14 oktober is het aan de Sint-Niklazenaar om te bepalen hoeveel gewicht de N-VA Sint-Niklaas is de schaal kan en mag werpen. Ik ben er klaar voor en met uw steun gaan ik samen met de N-VA Sint-Niklaas voor echte verandering in Sint-Niklaas.

Wenst u me te steunen via de sociale media? Deel dan vandaag nog deze link via uw favoriete medium: www.dekrachtvanverandering.nu

Via volgende link vindt u ook de persoonlijke brief die vele Sint-Niklazenaren van mij mochten ontvangen. (Brief_Filip.pdf – 335 Kb)

U bent niet van Sint-Niklaas? Geen probleem, denk ook eens aan onze Sint-Niklase N-VA kandidaten op de provincieraadslijst: Anneme Charlier (lijsttrekker) en Joris De Maere (8e plaats)

TIP: Leer digitaal stemmen via het vernieuwde systeem op http://dekrachtvanverandering.nu/?page_id=87

Filip Herman
Kandidaat-gemeenteraadslid N-VA – Plaats 11

Over Filip

Filip Herman - 36 jaar - Informaticus - OCMW raadslid - Bestuurslid N-VA Sint-Niklaas - Vader van 4 prachtkinderen
Dit bericht is geplaatst in Varia. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.